Ben je toe aan de volgende stap in je carrière als werktuigkundige? Of werk je als procesoperator op een raffinaderij en ben je toe aan een nieuwe werkomgeving? Bekijk al onze vacatures werktuigkundige en ontdek of er een mooie vervolgstap tussen zit die perfect aansluit bij jouw wensen. Solliciteer snel en eenvoudig op interessante vacatures of schakel de hulp van onze consultants in via 085 064 0270.
Neem dan direct contact op met ons via onderstaande knoppen.
ArrayWeet je niet waar je moet beginnen met zoeken? Maak dan gebruik van ons handige filter, waarmee je zelf bepaalt welke vacatures je te zien krijgt. Zo stel je onder andere gemakkelijk de maximale woon-werkafstand in, kies je het dienstverband en geef je je minimale salarishoogte op. Ontvang je liever assistentie van onze consultants? Neem dan contact op.
Er zijn verschillende opleidingen waarmee jij na het afronden als werktuigkundige aan de slag kunt:
De allround operationeel technicus werkt bij organisaties in de energiesector, de procesindustrie, in ziekenhuizen of bij andere industriële bedrijven en fabrieken. Tijdens deze opleiding word je opgeleid voor de proces- en energietechniek, meet- en regeltechniek en de techniek van motoren en gasturbines.
REWIC is een door de energie- en afvalbranche erkende mbo niveau 4 opleiding. Met een REWIC training word je opgeleid tot werktuigkundige (WTK) en hoofdwerktuigkundige (HWTK).
Vapro C, ook wel (Proces)operator C genoemd, is een tweejarige opleiding om werktuigkundige of hoofdwerktuigkundige te worden. De opleiding Vapro C kun je bijvoorbeeld volgen na succesvolle afronding van Vapro B. Ook kun je direct beginnen met Vapro C als je voldoet aan de eis om op mbo niveau 4 in te stromen.
Ook na het volgen van de opleiding Scheepswerktuigkunde heb je de juiste kennis in huis om werktuigkundige te worden. Hier vallen ook de opleidingen Maritiem Officier en Maritieme Techniek onder. Vroeger heette de opleiding scheepswerktuigkunde afgekort als SWTK. Tegenwoordig wordt de opleiding geduid als Maritiem Officier afgekort tot Maroff.
Naast bovenstaande opleidingen zijn er meerdere wegen die jou naar je gewenste baan leiden. Denk hierbij aan de opleidingen Energietechniek en Werktuigbouwkunde (WTB).
Het beroep werktuigkundige is een specifieke tak van de functie procesoperator, waarbij je te maken krijgt met processen binnen de energievoorziening. Als werktuigkundige ben je gespecialiseerd in ketel- en turbine installaties voor de opwekking van energie. Je bent (mede)verantwoordelijk voor de constante werking van machines in onder andere de machinebouw scheepsbouw, staal- en constructiebouw en de energie- en aandrijftechniek. Om dit te realiseren, houd je je bezig met het controleren, beheren en onderhouden van onder meer warmtekrachtinstallaties, warmtebehandelingsinstallaties, persluchtsystemen, stoom- en gasturbines en ketel- en koelsystemen.
De specifieke werkzaamheden die je zult uitvoeren, verschillen natuurlijk per werktuigkundige vacature. Deze zijn afhankelijk van de branche en je werkgever, maar er bestaan diverse taken die je kunt verwachten binnen dit beroep:
Om je taken als werktuigkundige succesvol uit te kunnen voeren, dien je in het bezit te zijn van specifieke eigenschappen, zoals:
Zoek je ook naar andere functies in de technische werkwereld? Bekijk alle vacatures die NL-Techniek per functie aanbiedt en spreid je kansen:
Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of heb je vragen over een specifieke vacature? Stel je vraag dan aan onze consultants door te bellen via 085 064 0270 of een e-mail te sturen naar info@nl-techniek.nl.
NL-Techniek brengt vraag, aanbod en kennis bij elkaar. Het lukt maar niet om die goed opgeleide monteur te vinden voor de afdeling werktuigbouw. Of is er door groei een vacature gekomen voor een extra procesoperator in diverse ploegen? Wij weten raad! Door het inzetten van ons uitgebreide netwerk en door gebruik te maken van onze slimme marketingcampagnes werven wij zeer efficiënt de juiste kandidaten voor u!
Lees meer over het aanmelden van een vacature.